NM i 11:metre - oppsummert!

NM i 11:metre - oppsummert!

Publisert av Anders Muurman Holm den 15.09.23.

Første helgen i september arrangerte DSF sitt tredje NM i 11:metre.

Sammen med Asker Kommune og flere  lokale bedrifter i Holmsbu skapte vi en minneverdig helg for seilere fra både Norge, Sverige og Ungarn.

15 båter stilte til start i mesterskapet som hadde base i Holmsbu havn. Lørdagen var preget av lite vind, så banen ble flyttet i søken på vind. Tre seilaser ble gjennomført. Søndag brakte mer vind, med en herlig sønnavind i 13 tiden. Fire flotte seilaser på "flatt vann" ble maskinmessig gjennomført nord for Holmsbu. 

Lokale stjerner:
Drammensfjorden Seilforening stilte med hele tre båter i mesterskapet.
«Ugly» med Pål Brudevoll som skipper ble Norgesmestere i 2008. Med i båten hadde han Jacob Daas, Kristian Fodstad og Ellen Authén som mannskap.

Hurums egen juniorseiler Philip Østli Andreassen deltok på båten «Ad Undine» med Christian Madsen, Henning Møller og Otto Rustand.

«Grønnsaken», med skipper Ole Johan Kvan og Lene Lothe hadde med Gard Gjerdalen og Thomas Kjennerud fra henholdsvis Ullern og Drammen. Skipper Ole Johan har seilt joller og seilbrett på Hurum siden 80-tallet. Han er også fem ganger Norgesmester i 11MOD.


Seier til favorittene

Askerbåten med Dag Usterud, Torgeir Pedersen Ambjørnseie, Iver Waalen og Terje Sorteberg kunne ingen gjøre noe med. De herjet på banen i kjent stil og vant suverent. Fjorårets vinner "Spin", med Anders Wilhelmsen, Kyrre Tjøm, Eilert Kamfjord og Per Butler Wang knep 2. plassen, 1 poeng foran det nevnte hjemmehåpet «Ugly». 

Arrangørstaben:
Øyvind og Glenny Jelstad var skippere på startbåten, sammen med Susan Berentsen og Reidun Berge. Erik Sauge stilte også som banemannskap på søndagen, sammen med formann Torbjørn Almeland og Øyvind Hansen.

Dette var tredje gang DSF arrangerte 11MOD NM i Holmsbu.
Arrangementet var vellykket, og kanskje blir det ikke lenge til neste NM i Holmsbu?

Gjestende lag ble innlosjert på DSFs seilerkro på Rødtangen, men selve regattahavnen var Holmsbu. Fredagen var det organisert kveldsmat på Schulestedet, og lørdagens bankett ble avholdt på Privaten. Partytelt ble rigget på kaia, med pølser og forfriskninger etter seilasene. Gjestehavnens gode fasiliteter med flott dusj/toalett ble lagt merke til av seilerne.

Internasjonalt besøk, og ordfører på sermoni: 
To svenske og et ungarsk lag deltok, noe som løftet arrangementet opp i internasjonal klasse. Staselig var det også at ordfører Lene Conradi delte ut de offisielle premiene.